موزه شکلات هامبورگ

موزه شکلات هامبورگ

  • نام کشور: آلمان
  • ساعت بازدید: همه روزه از ساعت ۱۰ تا ۱۸
  • بهترین زمان بازدید: همه فصول
  • هزینه ورودی: ۱۵ یورو

بدون شک بازدید از موزه شکلات یکی از شیرین‌ترین تجربه‌هایی است که می‌توانید در سفر به هامبورگ داشته باشید. گشت و گذار در این موزه و تجربه فعالیت‌هایی مانند درست کردن شکلات، هر دوستدار شکلاتی را به وجد می‌آورد. اما برای اینکه تجربه غنی‌تری در این موزه داشته باشید، بهتر است قبل از رفتن اطلاعاتی در این باره کسب کنید. در این مطلب به تاریخچه موزه شکلات هامبورگ و هر آنچه که باید در این زمینه بدانید، می‌پردازیم. از شما دعوت می‌کنیم مطالعه مطلب کاربردی پیش رویتان را از دست ندهید.

تاریخچه موزه شکلات هامبورگ یا شوکاورزوم (Chocoversum)

یک آلمانی به طور متوسط ​​22 پوند شکلات در سال مصرف می‌کند که معادل 91 تخته شکلات است. بیشتر این شکلات از مناطق استوایی به بندر هامبورگ می‌رسد. برای آموزش مردم در مورد نقش هامبورگ در صنعت شکلات‌سازی، موزه شکلات شوکاورزوم در سال 2011 افتتاح شد. از آن زمان این موزه بازدیدکنندگان بسیاری را به خود دیده که کام‌شان را با حضور در آنجا شیرین کرده‌اند. اگر عاشق شکلات باشید، به احتمال زیاد در تور اروپا گردی اینجا یکی از بهترین موزه‌ها برای شماست.

آشنایی با تجربه گشت و گذار در موزه شکلات هامبورگ

روزانه حداکثر پنج تور با راهنما به زبان انگلیسی وجود دارد که بسته به روز و مدت زمانی که رزرو می‌کنید، از حدود 13 تا 19 دلار متغیر است. اگر با تور آلمان نیز همراه شده باشید، احتمالا تور لیدرتان راهنمای فارسی شما در تور موزه شکلات هامبورگ خواهد بود. در این تور تمام مراحل فرایند شکلات‌سازی توضیح داده شده و از درختان آمریکای جنوبی و آفریقا شروع می‌شود. در بخش‌های بعد مراحل مختلفی را که در تور موزه شکلات هامبورگ می‌بینید، توضیح می‌دهیم:

1. آشنایی با غلاف و دانه‌های کاکائو

ابتدا غلاف‌های کاکائو برداشت شده از درختان و دانه‌های داخل آن را به شما نشان می‌دهند و اگر خیلی خوش شانس باشید، می‌توانید لوبیا خام را امتحان کنید. لوبیای خام به دانه‌های کاکائو گفته می‌شود که پس از برداشت از درخت، هنوز فراوری نشده و به صورت طبیعی و خام باقی مانده‌اند. این دانه‌ها، که در ابتدا داخل میوه کاکائو رشد می‌کنند، معمولا قبل از تبدیل شدن به شکلات مراحل مختلفی مثل خشک کردن، تخمیر و بو دادن را طی می‌کنند. از آنجایی که لوبیا خام مزه گوشتی و تلخی دارد، احتمالا این سوال برایتان پیش بیاید که چه کسی اولین بار فرایند گرفتن شکلات را از این لوبیا کشف کرد!

2. بازرسی دانه‌ها و آماده‌سازی شکلات خالص

این تور در ادامه نحوه ارسال محموله‌ها از جمله بازرسی برای اطمینان از عدم وجود کپک و حشرات، طبقه‌بندی لوبیا و غیره را نشان می‌دهند. مرحله بعدی فرایند برشته کردن است و در واقع طعم شکلات از اینجا آغاز می‌شود. در این فرایند چیزی را تولید می‌کنند که ما به عنوان 100٪ کاکائو می‌شناسیم زیرا هنوز شکر یا چربی به مخلوط اضافه نشده است. در این مرحله می‌توانید کاکائوی خالص و بدون هیچ افزودنی را امتحان کنید و از طعم بی‌نظیر آن لذت ببرید. برای عاشقان شکلات صرفا همین مرحله ارزشش را دارد که در اولین فرصت با خرید بلیط هامبورگ راهی این موزه دوست‌داشتنی شوند.

3. فرایند تکمیلی و تولید نهایی شکلات

در نهایت به دستگاه‌هایی می‌رسید که شکلات را به حالت نهایی تبدیل می‌کنند. دستگاه اول آن را به صورت خمیری غلیظ و ترد، شبیه کره بادام زمینی خرد می‌کند. این مرحله‌ای است که در آن شکر و طعم‌های مختلف اضافه می‌کنند. نسبت مواد مختلف، راز تجاری هر شرکت شکلات‌سازی است. همچنین در اینجا بیشتر کره کاکائو از شکلات فشرده می‌شود تا بعدا در فرایند مورداستفاده قرار بگیرد. البته کره کاکائو را هم می‌توانید بچشید. دستگاه دوم شکلات را بین غلتک‌های فولادی تا اندازه حیرت‌انگیز 30 میکرون (حدود 0.001 اینچ) آسیاب می‌کند. این پودر زمانی که آن را می‌خورید، بسیار شگفت‌آور است، زیرا اساسا با مقدار کمی کره کاکائو به شکلات طبیعی در دهان شما تبدیل می‌شود. بیشتر شکلات‌ها در دمای بدن ذوب می‌شوند، بنابراین پودر در دهان شما درست مانند یک شکلات با کیفیت خوب پس از چند بار جویدن است. بعید است چنین چیزی را در هیچ کدام از دیگر جاهای دیدنی اروپا تجربه کنید!

آخرین دستگاه فرایندی به نام کانچینگ را انجام می‌دهد و شکلات را با شیر، شکر، کره کاکائو و همه مواد دیگر به محصول نهایی، چه شکلات تلخ و چه شیری خمیر می‌کند. این دستگاه توسط خالق شرکت شکلات‌سازی سوئیسی لیندت اختراع شد و به این صورت است که برندهای مختلف اروپایی (و شاید چند مورد دیگر در سراسر جهان) چنین محصولات باکیفیتی را تولید می‌کنند.

تجربه شکلات سازی در موزه شکلات هامبورگ

علاوه بر توری که در آن با فرایند شکلات‌سازی آشنا می‌شوید، در این موزه خودتان هم می‌توانید شکلات تخته‌ای درست کنید. در ابتدای مسیر تور، وارد یک اتاق آماده‌سازی می‌شوید که در آن به هر یک از بازدیدکنندگان یک قالب شکلات می‌دهند. شما باید بین شکلات تلخ و شکلات شیری یکی را انتخاب کرده و سپس می‌توانید 21 تاپینگ مختلف به آن اضافه کنید. بعد از اینکه شکلات را درست کردید، می‌توانید آن را در یخچال بگذارید و بعد به‌همراه خودتان ببرید. بازدید از جاهای دیدنی آلمان به همراه شکلاتی که در هامبورگ توسط خودتان ساخته شده، تجربه شما را از سفر به این کشور شیرین‌تر می‌کند.

چگونه از موزه شکلات هامبورگ دیدن کنیم؟

در بیشتر روزهای سال می‌توانید از موزه شکلات شوکاورزوم بازدید کنید. با این حال ساعات فعالیت موزه بسته به روزهای هفته متفاوت است و باید از قبل وب‌سایت رسمی موزه شکلات هامبورگ را برای روزی که می‌خواهید بروید، بررسی کنید. معمولا تورها در موزه 90 دقیقه به طول می‌انجامد، اما اگر وقتتان کم است یک تور 60 دقیقه‌ای نیز وجود دارد. همچنین می‌توانید در تور طولانی‌تری شرکت کنید که شامل یک وعده غذایی می‌شود. اگر کارت هامبورگ داشته باشید، 20 درصد تخفیف برای بلیط‌های‌تان دریافت می‌کنید. از آنجایی که با این کارت حمل و نقل در شهر نیز رایگان می‌شود، حتما پس از تهیه بلیط پرواز تهران هامبورگ کارت هامبورگ هم بگیرید. به ‌عنوان نکته پایانی، در موزه شکلات هامبورگ لباس‌هایی بپوشید که اگر شکلات روی آن چکه کرد، برایتان مهم نباشد.

بازدید از موزه شکلات هامبورگ با تورهای مینوتا

در این مقاله با موزه شکلات هامبورگ آشنا شدید و احتمالا تاکنون حسابی آب دهان‌تان به راه افتاده باشد! شما می‌توانید برای این تجربه شیرین و لذت‌بخش به تورهای آلمان مینوتا بپیوندید و علاوه بر هامبورگ، از جاهای دیدنی کلن هم دیدن کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در تورها با ما تماس بگیرید.


  • تاریخ درج مقاله: ۲۵ آذر ۱۴۰۳
  • دفعات مطالعه این مطلب: ۲۶ مرتبه

سایر مطالب

سبد خرید

علاقه مندیها

ورود اعضاء

ورود به حساب کاربری
رمز عبورم را فراموش کرده ام!
عضویت در وب سایت