دون چشیدن غذاهای برزیلی سفر به این کشور زیبا و رنگارنگ کامل نمیشود. غذاهای مردم این کشور ترکیبی باورنکردنی از چیزهایی مانند میوهها و سبزیجات عجیب و غریب جنگلهای آمازون، موجودات دریایی و غذاهای پرتغالی و آفریقایی است که بعضا ترکیبشان در مخیلهتان نمیگنجد. چه قصد سفر به برزیل را دارید و چه بخواهید صرفا با غذاهای این کشور آشنا شوید، مقاله پیش رویتان برای شماست. از شما دعوت میکنیم تا انتها همراه ما باشید.
یکی از معروفترین غذاهای برزیلی، فیجوادا است که در هر گوشهای از این کشور خورده میشود؛ به نحوی که به هر کدام از جاهای دیدنی برزیل که بروید، احتمالا این غذا را در لیست رستورانهای آنجا ببینید. این خورش غنی و دلچسب از لوبیا سیاه پختهشده با برشهای مختلف گوشت خوک، همراه با گوجه فرنگی، کلم و هویج تهیه میشود. به طور سنتی این غذا را با کله پاچه آهسته پختهشده مانند پاچه و گوش درست میکنند. این غذای ملی برزیل با کلم پیچ سرخشده مخلوط با تکههای بیکن، برنج، فاروفا (آرد کاسووا برشتهشده) و یک تکه پرتقال سرو میشود.
این غذای خوشمزه که به خاطر طعم دودی متمایزش معروف است، از تکههای کوچک بیکن سرخشده با آرد کاسووا درست میشود. این غذا با برنج و لوبیا سرو میشود و بافت لطیفی دارد. فاروفا میتواند بسته به ذائقه حاوی مقادیر مختلفی نمک، بیکن و ادویهجات باشد و میتوان آن را بهعنوان غذای اصلی یا غذای جانبی سرو کرد که به ویژه در کنار باربیکیو میچسبد.
موکوکا یک خورشت خوشمزه است که آرام پخته میشود و معمولا حاوی میگو یا ماهی، روغن نارگیل و شیر به همراه سبزیجات، گوجهفرنگی، پیاز و گشنیز است. این غذا به صورت گرم در یک قابلمه سفالی سرو میشود. در ایالات مختلف برزیل موکوکا را به روشهای مختلفی درست میکنند. در واقع ایالتهای همسایه بایانوس و کاپیکساباس هر دو ادعا میکنند که آن را اختراع کردهاند و هر دو هم مدلهای متنوع و خوشمزهای از موکوکا میپزند.
واتاپا یک خورشت غلیظ از باهیا، تهیه شده از میگو، نان، بادامزمینی آسیابشده، شیر نارگیل، روغن نخل و مخلوطی از گیاهان است که به صورت خمیری صاف له شده و معمولا با برنج و آکاراژه (نوعی خوراک ساده و گیاهی تهیهشده از لوبیا چشم بلبلی) خورده میشود. انواع مختلفی از این غذا وجود دارد و میگو را میتوان با ماهی تن، مرغ، ماهی کاد یا صرفا سبزیجات جایگزین کرد.
آکاراژه یکی دیگر از غذاهایی است که منشا آن به ایالت باهیا در شمال شرقی برزیل برمیگردد و طعم آن ریشه در آشپزی آفریقایی دارد. این سرخ کردنی ترد از لوبیا چشم بلبلی تهیه شده که با پیاز خرد و له شده سرخ میشود. آکاراژه یکی از غذاهای خیابانی محبوب برزیل بوده و بهترین حالت آن زمانی است که در لولههای داغ، تازه از خمره روغن، همراه با سس فلفلی سرو شود. با وجود اینکه منشا آکاراژه باهیاست، اما این غذا را در سراسر برزیل میتوانید پیدا کنید و حتی زمان بازدید از آبشارهای ایگواسو در آن طرف برزیل این غذای خوشمزه را بچشید.
پاستل د ناتا اولین دسر برزیلی در لیست ماست. برزیلیها عاشق خوراکیهای شیرین هستند و بنابراین وجود دسرهای متعدد در لیست بهترین غذاهای برزیلی چیز چندان عجیبی نیست. این تارتها ترکیبی لذیذ از خمیر پفدار، کاسترد تخم مرغ با لیمو و رویه شکر دارچین هستند و طعم بینظیری دارند. نانواییها در سراسر برزیل برای تولید محبوبترین و خوشمزهترین نوع تارت کاسترد با هم رقابت میکنند و برخی حتی دستورالعملهای خود را مخفی نگه میدارند. پاستل د ناتا معمولا نوعی تارت کوچک و لقمهای است، بنابراین میتوانید دو یا سه تارت را بردارید و هر زمان که در تور برزیل به جایی میروید از این خوراکی خوشمزه لذت ببرید.
یک پای پوستهدار پر شده با مرغ پخته شده و ترکیبی از سبزیجات مانند ذرت، پنیر نخل و نخود است. در تهیه این غذا گاهی به جای مرغ از گوشت گاو و میگو هم استفاده میشود. این غذا را اغلب برای ناهار و شام خانوادگی در آخر هفتهها و در تعطیلات رسمی برزیل سرو میکنند. نسخههای کوچک این غذا معمولا در غرفههای خیابانی فروخته میشود. امپادو و دیگر غذاهای خیابانی بهوفور در کارناوالهای برزیلی سرو میشوند. در مقاله دیگر ما بخوانید که کارناوال برزیل چیست.
بولینیو دی باکالهاو در لغت به معنای «توپ کوچک ماهی» و یک غذای سنتی پرتغالی است که عمیقا در برزیل ریشه دارد. این غذای لذیذ با ماده اولیه ماهی، از بیرون ترد و از داخل نرم است. برای تهیه آن تکههای ماهی کاد شور را قبل از اینکه سرخ شوند، ابتدا میجوشانند. بولینیو دی باکالهاو پیش غذای بسیار محبوبی است و همچنین به عنوان غذای اصلی با برنج و سبزیجات سرو میشود. در این سفر رویایی، هیچ چیز لذتبخشتر از چشیدن لولینیو دی باکالهاو در کنار مجسمه مسیح در برزیل نیست.
نان پنیری برزیلی از میناس گرایس، منطقهای در جنوب کشور میآید. رولها یا نانهای پنیر پخته سبک و کرکی در دهه 1950 رایج شد، با این حال دستورالعمل پخت این نان به قرنها قبل برمیگردد. مانند بسیاری از دیگر غذاهای برزیلی، این میانوعده از آفریقاییهای بردهدار سرچشمه میگیرد که ابتدا ریشه کاسووا را قبل از تهیه نان خیس میکردند و پوست میگرفتند. در واقع خمیر نان پنیری از آرد کاسووا و کیجو میناس، پنیر نرم برزیلی تهیه میشود. این نان را میتوانید در هر زمانی از روز نوش جان کنید. همچنین برای صبحانه محبوب است و با پنیر و مربا سرو میشود. در مقاله دیگری توضیح دادهایم سوغات برزیل چیست اما میتوانید این نانهای پنیری را هم بهعنوان سوغات ببرید.
گوشت کبابی یک غذای خاص برزیلی است. پیکانها برشهای مثلثی گوشت گاو است که از ماهیچه پشت و بالای ران گاو به دست میآید و قبل از اینکه کامل بپزد، فقط با نمک مزهدار میشود. استیکها اغلب به شکل نعل اسبی خم شده، سیخ میشوند و روی آتش در چوراسکاریاهای کشور پخته میشوند (رستورانهایی که گوشت را روی سیخهای شمشیرمانند بزرگ که روی آتش چوب کبابی میشوند، سرو میکنند). لایه ضخیم چربی ذغالی شده و میانه صورتی لطیف و دودی در دهان ذوب میشود و این یکی از نکاتی است که باربیکیو برزیلی را خاص میکند.
در این مقاله 10 مورد از لذیذترین غذاهای برزیلی را معرفی کردیم و توضیح دادیم هر غذا از چه ترکیباتی درست میشود. برای تجربه این طعمهای منحصر به فرد برزیلی، چه چیزی بهتر از سفر به سرزمین اصلی این غذاها؟ اگر شما هم دوست دارید این غذاهای خوشمزه را در بهترین حالتشان در برزیل امتحان کنید، با تورهای مینوتا همراه شوید و در بهترین زمان سفر به برزیل سفری پر از طعمهای جدید و هیجانانگیز را تجربه کنید.